Šahovski klub “Čelik” Zenica učestvuje na Premijer ligi Bosne i Hercegovine

U periodu od 01. do 04. septembra 2024. godine održaje se Premijer liga Bosne i Hercegovine za žene. Šahovski klub “Čelik” Zenica jedan je od učesnika na toj ligi. Za klub će igrati sljedeće igračice: Kos Adna, Kos Elma, Trebo Sumeja i Hatibović Lamija.

Organizator Premijer lige Bosne i Hercegovine je Šahovska unija Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator je Šahovski savez Herceg-Bosne. Mjesto održavanja je Neum, Hotel “Zenit”.

Ono što je bitno jeste da i ove godine idemo sa domaćim sastavom, tačnije igračicama iz same škole šaha Šahovskog kluba “Čelik” Zenica. Pred njima je novo sticanje iskustva.

Tempo igre je 90 minuta + 30 sekundi za svaku igračicu, te će se rejtingovati Premijer ligaa Bosne i Hercegovine kod FIDE za standard rejting listu. Sistem takmičenja je berger, gdje će svaka ekipa igrati protiv svake ekipe.

Pored Šahovskog kluba “Čelik” Zenica, iz Zenice će učestvovati i preostala dva šahovska kluba: Šahovski klub “Preporod” Zenica i Šahovski klub “Napredak” Zenica. S tim što, treba naglastiti da će Šahovski klub “Napredak” Zenica učestvovati i u muškoj i ženskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Pored klubova, treba istaći i pojedinačno učešće igrača iza Šahovskog kluba “Čelik” Zenica na Premijer ligi Bosne i Hercegovine u šahu:

  • IM Goran Trkulja – nastupa za Šahovski klub “Sarajevo” Sarajevo
  • CM Faris Čunjalo – nastupa za Šahovski klub “Bihać” Bihać
  • Dino Marković – nastupa za Šahovski klub “Bihać” Bihać
  • IA Sejfudin Miskić – jedan od sudija na Premijer ligi Bosne i Hercegovine delegiran ispred Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine

Želimo našem klubu, kao i takmičarima puno sreće na ligi.

U muškoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine uzet će učešće 10 šahovskih klubova, dok u ženskoj će uzeti učešće 5 šahovskih klubova.

ŠK “Čelik” Zenica

Povezane vijesti