Završeno pojedinačno prvenstvo Prve gimnazije i Mješovite industrijske škole u šahu za školsku 2023/24

Dana 28.11.2023. godine (utorak) Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa projektom „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu. Danas su održana dva pojedinačna prvenstva:

  1. Pojedinačno prvenstvo Prve gimnazije;
  2. Pojedinačno prvenstvo Mješovite industrijske škole.

Prvenstva su se igrala na švicarskom sistemu od 5 kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu srednjih škola.

Na pojedinačnom prvenstvu Prve gimnazije učestvovalo je 26 igrača. Nakon 5 odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Nidal Tabak sa svih 5 osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Tariku Karić sa 4 osvojena poena. Isto toliko je imao i trećeplasirani Uvejs Bektaš, ali sa nešto lošijim dodatnim kriterijem. Ekipu Prve gimnazije sačinjavaju sljedeći igrači: Nidal Tabak, Tarik Karić, Uvejs Bektaš i rezerva: Adian Zečević. Kod žena u osnovnom sastavu je Iman Huseinspahić, a njena rezerva je Hanka Salkić.

Detaljnije o turniru pogledajte klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr856003.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktor prvenstva bio je gdin. Vehid Smriko.

Na pojedinačnom prvenstvu Mješovite indsutrijske škole učestvovalo je 20 igrača. Nakon 5 odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Halid Halilović sa 4,5 osvonje poena. Drugo mjesto pripalo je Nedimu Hodžiću sa 4 osvojena poena. Isto toliko su imaoli i trećeplasirani Ishak Delismajlović i četvrtoplasirani Almin Kaknjo, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Ekipu Mješovite indsutrijske škole sačinjavaju sljedeći igrači: Halid Halilović, Nedim Hodžić, Delismajlović Ishak i rezerva: Almin Kaknjo. Nažalost, nisu imali ženske igračice na prvenstvu.

Detaljnije o turniru pogledajte klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr856255.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktor prvenstva bio je gdin. Miroslav Budiša.

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Prvenstva su sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković i Elma Kos.

Nakon 20 odigranog prvenstva ukupno je učestvovalo 541 igrača.

Sutra, 29.11.2023. godine, u planu su dva pojedinačna prvenstva:

  1. Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Arnauti“;
  2. Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Hamza Humo“.

Galeriju slika možete preuzeti klikom na sljedeće linkove:

POJEDINAČNO PRVENSTVO MJEŠOVITE INDUSTRIJSKE ŠKOLE galerija slika za 2023. godinu

POJEDINAČNO PRVENSTVO PRVE GIMNAZIJE galerija slika za 2023. godinu

Povezane vijesti