Sutra počinje Premijer liga Bosne i Hercegovine u šahu za 2023. godinu

U organizaciji Šahovske unije Bosne i Hercegovine, u vremenu od 31.oktobra do 08. novembra 2023. godine održat će se Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce i 20. Premijer liga Bosne i Hercegovine za žene. Tehnički organizator Liga je Šahovski savez Federacije Bosne i Hercegovine, a suorganizator ŠK „Alpong“ Sarajevo nominovan ispred četiri premijerligaša iz Sarajeva. Domaćin Liga je Hotel „Hollywood“ Sarajevo – Ilidža.

21. Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce trajat će od 31.10. do 08.11.2023. godine, dok 20. Premijer liga Bosne i Hercegovine za žene trajat će od 31.10. do 03.11.2023. godine.

Šahovski klub “Čelik” Zenica nastupat će u ženskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovo je inače prvi put da Šahovski klub “Čelik” iz Zenice nastupa na ženskoj Premijer ligi BiH, te se prvenstveno nada da će članice Kluba osjetiti kako je igrati na takvom rangu takmičenja, te i da će im pomoći u napredovanju.

Za Šahovski klub “Čelik” Zenica nastupit će:

  1. Ivana Mikić
  2. Elma Kos
  3. Adna Kos
  4. Lana Zakić

Rezerva: Sumeja Trebo.

Treba napomenuti da i ostali članovi ŠK “Čelik” Zenica uzet će učešće na predstojećoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine:

NA Dino Marković i NA Belmir Miskić bit će tehnička podrška tokom Premijer lige Bosne i Hercegovine;

IM Goran Trkulja nastupat će za ŠK “Sarajevo” iz Sarajeva;

CM Faris Čunjalo nastupat će za ŠK “Hrasno-Busovača” iz Busovače;

Dino Marković bit će rezerva u ŠK “Hrasno-Busovača” iz Busovače.

Pored Šahovskog kluba “Čelik” Zenica, još dva kluba iz Zenice učestvuju na Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Šahovski klub “Napredak” Zenica nastupat će i u muškoj i ženskoj Premiejr ligi, dok će Šahovski klub “Preporod” iz Zenice nastupiti na ženskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Želimo svima puno sreće!

GENS UNA SUMUS!

Povezane vijesti