Šahovski klub “Čelik” Zenica održao pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Edhem Mulabdić” za školsku 2023/24 godinu

Dana 27.10.2023. godine Šahovski klub „Čelik“ Zenica održao je Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ za školsku 2023/24 godinu koji je sastavni dio projekta „Škola šaha – šah u škole“ kojeg Šahovski klub „Čelik“ Zenica marljivo radi od 2012. godine.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od 5 kola, a najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u decembru mjesecu 2023. godine.

Na Pojedinačnom prvenstvo Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ učestvovalo je ukupno 45 igrača. Nakon 5 odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Irfan Arnaut sa svih 5 osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Tariku Hadžimejliću sa također svih 5 osvojenih poena, ali lošijim dodatnim kriterijem. Treće mjesto zauzeo je Bakir Šehić sa 4 poena, a četvrto mjesto Ali Hadžić sa također 4 poena, ali lošijim dodatnim kriterijem. Najbolje plasirana ženska igračica bila je Merjem Habibović sa 3 osvojena. Isto toliko poena je imala i drugoplasirana Leila Hadžikapetanović, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr839343.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktor prvenstva bio je gdin. Almir Bašić.

Najuspješniji igrači bit će nagrađeni diplomom od Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Turnir su sudili: Vedad Šestić, dipl.ing.arh, NA Dino Marković i Nedim Šestić.

Nakon 9 odigranih pojedinačnih prvenstava ukupno je učestvovalo 195 igrača.

U ponedjeljak, 30.10.2023. godine planirana su dva pojedinačna prvenstva:

  1. Pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“;
  2. Pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“ . Opća gimnazija

Nakon ovoga slijedi kratka pauza radi predstojeće Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj učestvuju članovi Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica, a ujedno i voditelji projekta „Škola šaha – šah u škole“. Premijer liga Bosne i Hercegovine trajat će u periodu od 31.10. do 08.11.2023. godine u Sarajevu, Hotel „Hollywood“.

Galeriju slika pogledajte klikom na sljedeći link:

POJEDINAČNO PRVENSTVO OSNOVNE ŠKOLE “EDHEM MULABDIĆ” za 2023. godinu

Povezane vijesti